New World Encyclopedia: Tietoja

Tarkoitus

New World Encyclopedia organisoi ihmiskunnan tietoa tavalla joka auttaa lukijaa oppimaan uutta, ei vain oppimisen takia, vaan sen arvon merkityksen takia koko maailmalle. Perimmäinen tietosanakirjan tarkoitus on edistää tietoa joka johtaa onnellisuuteen, hyvinvointiin ja maailmanrauhaan.

New World Encyclopedia on jatkuvasti laajentuva tiedon runko, mikä tällä hetkellä sisältää tuhansia huolellisesti valittuja artikkeleita.

New World Encyclopedia on tarkoitettu opettajille ja oppilaille jotka pitävät Wikipedian käytön helppoudesta mutta joille on tärkeää laatu, jatkuvuus ja ydinarvot. Se yhdistää avoimen internet median hyödyt perinteisten ja huolellisesti valvottujen tutkimusten kanssa. Voimme yhdistää näin nettitietosanakirjoista tutun linkityksen ja tarkemmat yksityiskohdat perinteisen faktojen arvioinnin, kieliopin ja arvojen kanssa.

Tämä tietosanakirja ylittää sekä valistuksen että modernien tietosanakirjojen metafyysiset oletukset. Projektin alkuperäinen käynnistäjä on Sun Myung Moon. Täten, tutkimuksellinen sisältö kantaa ja heijastelee arvoja jotka on sidottu ihmiskunnan tarkoitukseen, luomisen suunnitelmaan joka löytyy maailman hienoista uskonnoista ja henkisistä traditioista, mikä on myös selvästi paljastuva tieteen kautta ja tietoisten ihmisten työn ja elämien kautta.

Ilmainen internet-tietosanakirja

Tämä tietosanakirja on suunniteltu tavalliselle lukijalle ja se on saatavissa inernetissä ilmaiseksi kaikille ihmisille joilla on internet yhteys. Se on suuresti velkaa Wikipedian pioneereille. Tämä rajoja murtava perusta yhdistää NWE tietosanakirjan toimittajien omistautuneisuuden ja kirjoittajat jotka käyttävät Wikipedia artikkeleita omien artikkeleidensa perusteena ja työskentelevät niiden parantamiseksi harjoitteluun ja ammattimaisuuteen perustuen omilla erityisosaamisalueillaan, noudattaen samalla tiukkoja kirjoittajien ohjeita tähän projektiin liittyen.

Wikipedian haarukaksi kutsuttua CC-by-sa -sääntöjen noudattamista varten, artikkelin versiot jokaisesta Wikipediasta tuodusta artikkelista dokumentoidaan, noudatetaan tarkkaa viittausperiaatetta, ja linkitetään Wikipedia-artikkeliin, jotta täysi historia artikkelin valmistumiseen liittyen on tallella. Artikkelit jotka on hankittu alunperin muualta sisältävät omat kopiosuojaukset tai lisenssit tilanteesta riippuen.

Projektin alkuperä

Ensimmäiset 12000 artikkelia New World Encyclopedia -tietosanakirjaan on rahoitettu UPF/IIFWP:n anteliaalla tuella ja hallinnoitu sopimuksen mukaan Paragon House Publishers -tahon kautta. Seuraavat tahot ansaitsevat erityismaininnan perustamiseen liittyen: Project Chairman: Dr. Chung Hwan Kwak, Project Director: Dr. Thomas G. Walsh, Editor in Chief: Dr. Frank Kaufmann, Chairman of the Editorial Review Board Dr. Andrew Wilson, Business Manager: Dr. Gordon Anderson Managing Editor: Mr. Robert Brooks, IT Director: Mr. Svemir Brkic.

 

John Miller
Follow us

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *